Destaca per la seva rica història, el seu encantador nucli antic medieval, amb la seva gran Muralla, una universitat històrica del segle XVIII i la seva vibrant vida local marcada per festivitats, una de les més destacades d'interès Nacional és l'AQUELARRE, festa plena de màgia i bruixeria.
Tàrrega
Tàrrega, coneguda pel seu patrimoni històric, la seva vibrant vida cultural com la fira coneguda a nivell Nacional és LA FIRA DEL TEATRE. Als seus voltants digna de visita és l'Ermita de St. Eloy.
Lleida
Coneguda per l'impressionant Castell de la Suda, la rica història agrícola i l'hospitalitat de la seva gent, que fan d'aquesta ciutat un racó encantador de Catalunya.
Ruta de Els Castells del Sió
Per fer rutes en bicicleta o senderisme en familia
Ruta dels Castells del Sió recorre poblets i castells de la Segarra, des dels altiplans de Cervera fins als Plans de Sió. La Ruta passa pels castells de Montcortès, Concabella, Ratera, Pallargues i l'Aranyó.
Conquerida als andalusins a mitjan segle XI, la riba del Sió va veure ben aviat la proliferació d'una gran quantitat de castells i d'esglésies. Entre els castells que donen nom a aquesta ruta destaquen successivament els de Montcortès (any 1095), l'Aranyò (any 1120), Concabella (any 1031), les Pallargues (any 1040) i Ratera. Tots foren reformats en època moderna per convertir-los en castells-palau. El castell de Concabella alberga el Centre d'Interpretació dels Castells del Sió i el castell de les Pallargues també està obert al públic.
Entre les esglésies destaca, en primer lloc, la de Sant Esteve de Pelagalls, consagrada l'any 1180, amb una portalada original i rica en iconografia. Són interessants les esglésies de Sant Salvador de Concabella, edifici del segle XIII amb portada romànica, i la petita església de Sant Pere de Muller.
La Ruta dels Castells del Sió discorre bàsicament per una zona planera solcada pel riu Sió, dominada pels conreus d'ordi i blat. Només les restes d'antigues vinyes i un petit regadiu a les ribes del Sió desafien la climatologia extrema i, sobretot, una important sequera estival que explica la presència d'un observatori agrometeorològic al Canós.